klik jangan tak klik!

Friday, March 11, 2011

Simple Beauty Lace

DAN sekali lagi busana peribadi, Sunnies pamerkan ;-) Digayakan ketika menghadiri majlis perkahwinan kawan. Kali ini Lace atau panggilan lainnya Tapestri menjadi pilihan untuk memperindahkan busana dari kain satin lembut.
Jarak dekat bhg tangan & leher
Bhg cekak ditangan
Piccas penuh

Perincian yang ringkas menjadi pilihan, sebab itu sunnies gelarkan design ini sebagai Simple Beauty Lace.  
Lace hitam, labuci bunga, labuci silver, manik bulat dan pearl sebagai watak utama untuk memperindahkan busana ini.






P/s: Seronok jahit manik guna lace, walaupun mahal tapi ia cepat dan mudah! Cuma perlu lebih berhati-hati ketika mengemas potongannya kerana benang sulaman mudah terlerai dan labuci yg sedia ada perlu dikemas kinikan supaya tidak terburai.

5 comments:

sitimazni said...

cantiknya baju lace akak..adik tak mampu kot nak ada baju mcmnie..
cantik giler wei..

Mas said...

mazni : alah adik nie jgn ckp cm gitu... macihhh ye :)

siti said...

seriously cantik la kak..adik pun tak penah jait manik kat kain lace..kompem jahanam baju org..hihihi :)

Mas said...

mazni : sekali lg terima kasih dik :) 1st jahit lace ni dik. Ekceli seronok tau jahit manik guna lace... jimat masa!

Misyahzniirf Alid said...

cantik .... kreatif nya .... baru ni nk jahit untuk anak, kerasnya tangan nk mengaya kan ....