klik jangan tak klik!

Sunday, May 16, 2010

Jangan tak caya mak2 masuk METRO dik nun

You all mesti tekizutttt kan??? METRO? siapa? apa kes ni?? glamour ke?? hahahaha.... chill out girls banyak sangat soalan tu..... meh mak tolong jawabkan satu-satu.

Amboix3... tulah jangan pandang kaum hawe yang suri rumah ni sebelah mata tau? apa? ewah..... asal suri rumah je tak de keje lain lah tuuuu... asyik-asyik habihkan poket laki! tak pun, hah tu dok tengah ngumpat si nun lah tu.... "eh kau tau tak si polan tu..." "eh tak tau ke...."

No no no no..... tolonglahhhhhh! zaman umpat-mengumpat bawah tangga, tepi tembok, celah pintu, celah kain... opssst.... dah tak ada dah semua tu okey. Tak main lah. Sekarang ni kan dah zaman IT, onn je intenet bukalah FB. Hah amik kau semuanya ada! tak percaya? try test lah.....

Sudah-sudah... merepek merapan dah aku ni STOP!!!

Now i tell u the true story okeysssssss.............
Kisah bermula apabila Datin Simah mempelawa kami yang suri rumah ini untuk di interview oleh wartawan METRO. Tajuk utamanya ialah Bagaimana suri rumah mengisi pendapatan (lebih kurang camtulah... mak kalau salah tolong betulkan ye) Maka dengan langkah kanan lagi besar tapak tangan sepantas kilat kami setuju! hui... sapa yang tak nak.... muka acik masuk paper tuuuuuuuuuuu.. so sebelum wartawan sampai gambar-gambar di bawah ini adalah edisi lepakking :)

me, kak yati n datin elly asal bergambo je mesti di apit dan tersepittt..... i like!

ija and sis doris... jari sis tu tunjuk tanda apa ek???

dialog kak simah "apa yang u buat ni? u tau tak ranting ni x cukup kuat? x padan dengan bunga-bunga u yang montok-montok ni?"

dialog kak elly : hish cikgu ni... u jangan main-main... i pergi class tau! alah... oklh ni... bajet ciput je ni"

Dialog kak simah " ish budak ni memang degil! nak suh aku buat lah ni?" maka kemenangan pun berpihak pada anak murid yang melawan cikgu.. dan terhasillah poco-pocong!



baju-baju di atas bakal masuk paper METRO. Kepada tuan empunya baju kalau anda ternampak baju ini nanti TOLONG JANGAN SAMAN KAMI ~ ngeee....

sesi makan-makan. wow masakkan kak simah memang meletopp!! sodap hingga menjilat jari! jangan di tanya kenapa gambar ini kabur. Inilah hasilnya kalau sambil makan sambil tangkap gambar.... sis doris jangan mare :)

sesi cuci mulut... kenduri rambutan.. buahnya gebu isinya manis.

inilah wartawan METRO. Yang baju hitam tu yang bertanggung jawab menginterview kami dan yang baju pink tu fotografer nya..... dia orang tersangatlah ok... sempoi n sporting nge nge nge (kalo boleh muka akak tu kasi besar sikit nnt ye!)

Pesan kak simah, kepada meraka yang tiada dalam nie janganlah berkecil hati ye... kak simah amat faham dengan kesibukkan masing-masing. Insya Allah di lain hari dan kali kita gather2 lagi ye.... (wah memandai je aku wat ucapan)


Sis Doris... mas rasa kita patut tubuhkan clublah... mesti besh kan? 6 bulan sekali kita adakan perjumpaan. Kalau nk collect duit pun ok gak.. selain dari berkumpul, kita bole bagi peluang kepada meraka untuk berniaga.. sebagai contoh jual manik, kain ela, jual patung kikiki... apa-apa jelah janji meriah! ok tak???


6 comments:

LILLIES AND LAVENDAR said...

tak padan ngan orang nye,sikecil molek tapi kalau dapat mengomel dialah yang terhebat menulis coretan2 yang sungguh menggelikan hati....mengembalikan nolstagia yang terpahat dihati kami..Syabas,Mas...pandang2 jeling2 nanti ada orang sakit hati,sakit mata dan dah tentu sakit perut baca gossip ko ni..ha..ha...

liyanasani said...

huhuhu.... takut gak ni kak,kalo ada yang kecik ati... tp xde niat apa pun just nk bercerita sahaja. ish hati dh x sedap ni.. patut ke mas ubah cite ni?

matahatijiwa said...

hehe...lawok2...mmg tukang karut kak mas ni..ok jer takde yg boleh membuat orang terguris hati..melainkan bila niat kita menulis tu mmg nak kenakan orang...so far ok jer kak...jgn kerisauan hati k........layan....

liyanasani said...

akak cuma menulis apa yg keluar kt otak je.. bila dh siap rasa mcm, eh biar betul... mmg tak ada niat apa2 apatah lg nk sakitkan hati org huhuhu... kalo kt akma ok maka oklah tu! tq dear.....

jemarimanik said...

hehehe...mas memang pandai wat lawak.
dont wori lah mas. cite2 mas semua benar dan sahih. takde dolak dalik dan takde menyinggung sesiapa. tapi.....mengapa bajuku yg tak siap itu kau jadikan mangsa...kahkahkah. malu mak.

liyanasani said...

wah.... ni yang acik suka! suka sgt sbb semua org pun suka! alamak!!! hahaha.... acik x perasanlak baju tu x siap lagi.... kikikikih